3 kenmerken van een WordPress specialist

Door admin

WordPress is het meest gebruikte en bekende CMS dat wereldwijd wordt gebruikt. WordPress is open source, heeft veel uitbreidmogelijkheden, is gratis in gebruik en online is veel te vinden over WordPress en zijn er veel tutorials beschikbaar. Het is dus zelfs mogelijk om zelf een basiswebsite te maken met een (betaald) template en deze goed te laten ranken in zoekmachines.

Doordat er alleen zoveel gebruik wordt gemaakt en de vraag naar de diensten groot is en er geen specifieke opleiding benodigd is om een Wordpress specialist genoemd te worden, zit er veel kaf tussen het koren. Het is lastig om een goede WordPress specialist te vinden maar er zijn wel de nodige kenmerken van een goede WordPress specialist.

Een bewezen track record

Een WordPress specialist zonder een goed portfolio op de site zal weinig vertrouwen wekken. Kijk naar de verschillende voorbeelden op de site en je hebt al een goed beeld van wat het niveau van deze partij is. Zijn er geen goede voorbeelden beschikbaar, dan zegt dit vaak ook al voldoende en lijkt het, het meest verstandig om nog even verder te zoeken. Zijn er bijvoorbeeld reviews beschikbaar van de partij waarbij duidelijk wordt of ze eerder al eens succesvolle websites hebben opgeleverd. Neem desnoods contact op met de partijen die deze reviews hebben geschreven om hun ervaring te peilen.

Basiskennis van SEO

Met het bekijken van het portfolio en het analyseren van deze partij, kun je ook goed kijken naar de eigen website. Kijk dan bijvoorbeeld niet alleen naar het design, maar neem ook een kijkje in de techniek van de website. Een mooie site hoeft niet per se een site te zijn die jou ook nieuwe bezoekers en klanten geeft. Tuurlijk zijn er bureaus die de SEO voor je op kunnen pakken, maar de webbouwer dient ook een stuk basiskennis van SEO te hebben. De website moet SEO technisch goed in elkaar zitten en daar moet de webbouwer ook over na kunnen denken. Welke technische onderdelen zijn van belang en welke advies geeft de WordPress specialist over de overbodige code die je website traag maakt en wat is het belang van de mobiele versie.

Flexibiliteit en communicatie

Zoals hierboven beschreven ben je naast WordPress developer ook verantwoordelijk voor het design en wil je een partij die je advies kunt geven over de belangen van SEO voor jou als opdrachtgever. Het is verder gewoon erg belangrijk dat je kiest voor een partij die flexibel is en met je mee wilt denken. Een partij die interesse toont in je business en goed kan luisteren naar jouw wensen en dit door vertaald naar de look and feel van de site. Hierbij is communicatie van groot belang. De WordPress specialist moet jouw wensen serieus nemen om uiteindelijk naar tevredenheid een goede website op te leveren.

Ben je er nog niet helemaal uit wat een geschikte WordPress partij voor jou kan zijn? Neem dan eens contact op met Internetbureau Gouda die je een toelichting kan geven aan welke facetten een goede website voldoet. 

Bron: DoubleWeb.nl